Motion

Fysisk aktive personer gør noget godt for deres sundhed og trivsel, har et bedre psykisk og fysisk helbred og lever længere.

Fysisk aktivitet giver velvære og glæde. Forskningen viser, at fysisk aktivitet gør os bedre til at håndtere psykisk stress og angst, og at vi bliver bedre til at koncentrere os.

Regelmæssig motion mindsker desuden risikoen for en lang række livsstilssygdomme. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler at voksne er fysisk aktive mindst 30 minutter om dagen og udøver fysisk aktivitet af høj intensitet 20-30 minutter to gange om ugen.

Fysisk aktivitet dækker alle former for bevægelse, der øger energiomsætningen og kan bl.a. være at tage cyklen til og fra arbejde, at lave havearbejde og at tage trappen.

Motionsvejledning

Alle der bor i Randers Kommune kan få gratis motionsvejledning i Randers Sundhedscenter.

Motionsvejledning er en personlig samtale med en motionsvejleder fra Randers Sundhedscenter og tager ca. en times tid.

Samtalen tager udgangspunkt i dig og kan bestå af:

 • Hvad er dit mål?
 • Hvilke motionsformer har du prøvet?
 • Hvad synes du er sjovt?
 • Alene/sammen med andre
 • Tidspunkter og årstider
 • Udstyr
 • Transport
 • Økonomi
 • Muligheder for motion i dit nærmiljø, arbejdsplads eller uddannelsessted
 • Hvad er dit næste skridt?
 • Hvor megen støtte har du brug for?

Kontakt motionsvejleder Gitte Engstrup på tlf. 5156 2246 eller gitte.engstrup@randers.dk

Motionsvenner

Sundhed for ældre med motionsvenner. Motion og fysisk aktivitet er med til at sikre livsmodet og et godt helbred livet igennem. 

Har du som ældre borger lyst til at lave mere motion, men mangler hjælp til at komme i gang, kan en motionsven måske være noget for dig.

Kontakt

Ældresagen i Randers har et tilbud om privat motion med motionsvenner. Hvis du vil høre mere om, hvordan du får en motionsven, findes kontaktoplysninger her.

Hvis du vil være frivillig motionsven - kontakt: frivilligkoordinator Frida Grosboel, Ældresagen i Randers frida@grosboel.dk

Randers Kommune har tidligere gennemført et projekt om motionsvenner, som nu videreføres af Ældresagen.  Du kan læse Evaluering af 'Motionsvenner' og bilag 'Motionsvenner' her.

Har du spørgsmål til selve projektet - kontakt: Inger Kruse Andersen ika@randers.dk

 

Rickshaw Randers

Frivillige rickshaw-piloter søges! 

Kunne du tænke dig, at tage med en ældre medborger ud at se byen, skoven, eller markerne? Få vind i håret, sol i kinderne, eller regn på frakken? Og få en god gang gratis motion og sundhed ved at gøre noget for andre?

Så meld dig som frivillig til Rickshaw Randers. Kontakt frivilligkoordinator Line Fiil Andersen på line.fiil.andersen@randers.dk eller 2134 2036.

PS: frivilligt arbejde er også godt til CV’et. Læs mere om trivsel og frivillighed

Sundhedsspor

Randers Sundhedscenter, Randers Kommune og Naturstyrelsen Kronjylland har samarbejdet om at etablere et Sundhedsspor på Nordre Fælled.

Sundhedssporet er en god mulighed for at dyrke motion på ruter, hvor du kan følge med i, hvor langt du kommer. Her er også mulighed for at finde dit eget kondital. Du kan printe kort og læse mere ved at klikke på sundhedssporet.

Gå til siden om Sundhedssporet