Nu rykker vi!

Børn og unge i 7. – 9. klasse og deres familier kan få hjælp til at give de ekstra kilo kamp til stregen i Nu rykker vi!

Nu rykker vi! har fokus på fællesskab, trivsel og selvværd. Når man er glad og har det godt med sig selv, har man større overskud til at arbejde med sin overvægt. Og det batter noget at være med! De fleste af vores deltagere falder på vægtkurven, får større selvværd og bliver gladere…

Vi lægger stor vægt på at inddrage hele familien. Overvægt skal håndteres i familien, og forældres støtte og aktive involvering er helt afgørende for at opnå resultater. Vejledningen i Nu rykker vi! er kraftigt inspireret af Holbæk Børneafdeling, som har nogen af de flotteste resultater med overvægtsbehandling på verdensplan.

Læs mere om Nu rykker vi!

Tilbuddet består af

  • Gruppeforløb hvor ca. 8 børn/unge støtter hinanden og coaches af 2 sundhedsplejersker. Vi mødes 7 gange, og til gruppemøderne er der fokus på aktiviteter, lege og snakke, som styrker de unge mentalt – det handler om at blive klogere på, hvem man er, og hvad man står for. Mange får desuden nye venner i gruppen.
  • Motionsaktiviteter hver uge, hvor de unge præsenteres for mange forskellige måder at være fysisk aktiv på. Instruktørerne er to erfarne undervisere fra Randers Ungdomsskole, som tager udgangspunkt i børnenes/de unges ønsker og interesser og tilrettelægger undervisningen, så alle kan være med. Tilbagemeldingerne fra de unge er, at det er super fedt! Det foregår hver onsdag på Nørrevangsskolen kl. 15.30-17.00.
  • 7 Familiesamtaler hvor hele familien inddrages i livsstilsændringen. Familiesamtalerne varer ca. 1 time og ligger i tidsrummet kl. 8 – 17.
  • 2 Madlavningsaftener for alle deltagende familier, hvor vi laver mad og hygger os sammen – og får masser af inspiration til god og sund mad.

Et forløb varer 9-10 måneder.

De næste forløb starter i september 2015

”Nu rykker vi!” er et samarbejde mellem Sundhedsplejen, Randers Ungdomsskole, Børn og Skoleforvaltningen, Kultur og Fritid samt Sundhedsteamet. Projektet samarbejder desuden med tre idrætsforeninger: Randers Thunder, Swim Team Neptun og Randers Cimbria PRO.

For yderligere oplysninger om tilbuddet kontakt Rikke Kamstrup Knudsen på tlf. 24 43 89 96 eller rkk@randers.dk